myESP

Cautare

Du-te la cuprins

Declaratia 390

Module > Contabilitate si Financiar > Declaratii

Declaratia 390 - Declaratia recapitulativa privind livrarile/achizitiile/prestarile intracomunitare, cuprinde informatii referitoare la:

a) suma totala a livrarilor intracomunitare scutite de taxa în conditiile prevazute la art. 143 alin. (2) lit. a) si d) din CF, pe fiecare cumparator, pentru care exigibilitatea taxei a luat nastere în luna calendaristica respectiva, inclusiv sumele din facturile pentru încasari de avansuri pentru livrari intracomunitare de bunuri, scutite;

b) suma totala a livrarilor de bunuri efectuate în cadrul unei operatiuni triunghiulare, efectuate în statul membru de sosire a bunurilor expediate sau transportate, pe fiecare beneficiar al livrarii ulterioare care are desemnat un cod T, si pentru care exigibilitatea taxei ia nastere în luna calendaristica respectiva , inclusiv sumele din facturile pentru încasari de avansuri partiale pentru livrarile de bunuri efectuate în cadrul unei operatiuni triunghiulare.

c) suma totala a achizitiilor intracomunitare de bunuri, pe fiecare furnizor, pentru care aceasta persoana impozabila care depune declaratia este obligata la plata taxei conform art. 151 din CF si pentru care exigibilitatea taxei intervine în luna calendaristica respectiva, inclusiv sumele din facturile primite pentru plati de avansuri partiale pentru achizitii intracomunitare de bunuri;

d) suma totala a prestarilor de servicii pentru care se aplica prevederile art. 133 alin. (2) din CF, altele decât cele scutite de TVA în statul membru în care acestea sunt impozabile, pe fiecare client în parte, stabilit în comunitate, pentru care exigibilitatea taxei ia nastere în luna calendaristica respectiva;

Atentie! Nu vor fi declarate prestarile de servicii prevazute la art. 133 alin. (2) din CF daca beneficiarul serviciului este o persoana impozabila care nu este stabilita pe teritoriul Comunitatii.

e) suma totala a achizitiilor intracomunitare de servicii efectuate de persoane impozabile din România pentru care se aplica prevederile art. 133 alin. (2) din CF, altele decât cele scutite de TVA, pe fiecare prestator în parte, care este stabilit în Comunitate pentru care exigibilitatea taxei intervine în luna calendaristica respectiva.

Atentie!
Pentru a îmbunatatii serviciul depunere a declaratiilor fiscale prin metode electronice, de la distanta si pentru a preveni blocajele în perioadele de vârf, de la 4 ianuarie 2012, pentru perioadele de raportare începând cu decembrie 2011, declaratia 390 se va putea depune doar pe noile versiuni de soft, publicate pe portalul ANAF.

Depunerea prin Internet va putea fi facuta doar pe pagina de upload creata initial pentru declaratia 112, accesibila prin portalul www.e-guvernare.ro, dupa autentificarea cu certificat digital calificat.

Contribuabilii care nu au un certificat digital calificat pentru semnarea declaratiilor, le vor putea depune la ghiseul organelor fiscale, în format PDF cu fisier xml atasat, pe suport CD, însotite de declaratia listata, semnata si stampilata.

Pentru perioadele de raportare anterioare lunii decembrie 2011, declaratia 390 va putea fi depusa doar la ghiseu, pe suport hârtie cu fisier txt pe suport electronic, generata prin programele de asistenta accesibile pe portalul ANAF, sectiunea Asistenta contribuabili – Programe utile – Declaratii fiscale.

Noile versiuni ale programelor de asistenta (Soft A si Soft J) pentru declaratia 390 vor putea fi descarcate de pe portalul ANAF, sectiunea Declaratii electronice – Descarcare formulare, unde se vor regasi si prevederile legale, precum si instructiuni / documentatie de ajutor.

Sursa: anaf.ro

Home | Despre noi | Aplicatii | Structura | Module | Avantaje | Contact | Harta site


Submeniu:


Inapoi la cuprins | Inapoi la meniul principal